Räntäsateesta Toivoniemeen

Tervehdys!
Iltakahvit siinä tulollaan. Teltta pystytettynä ja tyhjillään pohjoistuulen kuivatessa sitä aamuöisen räntäsateen jäljiltä. Mukavampi asettaa itsensä kuivaan sijaan.

Oli se sellainen yö ettei helpolla unohdu. Mieleen palautui Akin ja Karin kanssa vietetty ”kauhujen yö” Kebnekaise-tunturin juurella peruskupoliteltassa, kun tuuli niin, että alumiini kaaret olivat kaarella sisällepäin. Kaksi meistä makasi telttakankaan päällä ja yksi nosteli kiviä teltanliepeille. No, nyt on kuitenkin varusteet parantuneet ja tuotemerkit vaihtuneet ja luottamus Hillebergiin teltan valmistajana kasvanut entisestään. Soolomalli Akto kesti myräkän mallikkaasti.

Mukava päivähän tästäkin sitten tuli. Kohtaaminen hirven ja saukon kanssa. Kaamasen kylässä ystävällinen mies antoi kyydin kyläkaupalle jossa tätinsä vielä avasi jo suljetut kaupan ovet, että reissumies sai täydennystä eväisiin. Ja taas lipsahti kajakin kärki paikallisen kievarin rantapenkkaan josta äijä lohikeitolle. Taisipa siinä olunenkin mennä. Ja rinkeli. Ja kahvi. Ja toinen.

6 vastausta artikkeliin “Räntäsateesta Toivoniemeen

 1. Jep!
  Hieno homma, että mies ja kalusto kunnossa kauheiden säiden jälkeen!
  Eikö ne säät siitä joskus ala lämmetä….

 2. Yks mies siellä ”kyntää”, ja kun siskon mies kysy mua eilen 7 km:n päähä kalaan 12 asteen kelillä, niin minusta oli liian kylmä siihen hommaan 🙂

 3. Hihi, osaat kyllä Jukka ni kirjottaa hauskasti et aina tulee hymy huulille 🙂 Rinkeli myrskyn jälkeen kuulostaa hyvältä! terkkuja toisilta saukoilta!

 4. Morjens
  Sua aateltii lämmöllä eilen, ku täälläkin tuvassa oli muka nii holotna…laitoin takkaan pikku valakean ja koivuklapia perään.
  Uutisissa näytettii, että jossain sielläpäin oikee sohjossa kyntivät, hyite!
  Koitahan pysyä kuivana!
  -täti

 5. Hei Jukka. Täytyy sanoa, että oot mun idolini. Täällä kaverini, tutustuttuaan blogiisi sanoi, että; ”Voi miksi meillä ei ole tuollasia sukulaisia, vaan ihan vain normaaleja” =)))). Kunnioitusta herättävä sissimatka sinulla! Toivotaan voimia ja elämyksia!

  1. ps. Itse 20km meloneena ja rannalle päässeenä päästin melkein itkun, kun oli kaikki jalan ihakset, nivelet ja jänteet jumissa. Jotta tuo urakkas vaatii vissihin ihan miehen kunnon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.