Ivalosta Tolosjokeen


Tervehdys!
Eilen(Ma)herättiin teltasta 50m kaupasta Ivalon keskustassa. Ei niin erämaista, kun rannasta teltan alalta poisteltiin tavaraa rikkinäisistä polttimoista lähtien. Mutta nukutti se siinäkin pitkän melonnan päälle.
Puoli päivää kului miesten hoitoon saunassa ja lounaalla. Meni se aika toteen kaupassa, postissa, apteekissa ja roskien viemisessäkin. Ja tietenkin toivottoman tuntuisessa kajakin pakkaamisessa. Ahtaamisessa. Viimein jokea yläjuoksulle päin. Karin haku sovittiin vähän ennen Törmästä ja kajakkinsa sidottuaan juotiin vielä pullapitkokahvit. Kari toimitti tärkeitä tavaroita reissuani ajatellen joiden hankkimisesta ja toimittamisesta olen kiitollisuuden velassa. Kiitos vielä Kari.
Melonta jatkui taas yksin ja leiri oli pystyssä joskus puolen yön aikaan.
Tänä(Ti) aamuna taas ihmettelin alustani pakatessa, että tästäkö tämä kaikki tavara eilen tuli. Tänään olenkin noussut Tolosjokea ylös ja kuinkas muuten kuin vetämällä. Muistaakseni Keneskoskessa ajattelin, että onpa kumma, kun ei ole sellaista jokea, että koko pituudeltaan olisi ”kaatoa” niin, että vesi juoksisi alas yhtä ja samaa kohinaa. Nyt on sellainen. Ja paljon muutakin, mutta olkoon.

Kalasääksi vei muuten Tolosjoen rautua/taimenta kynsissään.Kelit ovat nyt suosineet ja äijä E-P:lta kestänyt. Hienoa.

Yksi vastaus artikkeliin “Ivalosta Tolosjokeen

  1. No se on mukava juttu että saapi myös ihmisen seuraa ja immeisten ilimoille👍Kivaa lukea näitä matkatarinoita aivan kuin itsekin olis messissä, ilman hiertymiä ja rakkuloita😂😎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.