Tolaltaan Tolosjoella

Moi!
Siinä meni parisen päivää nousta joki ylös Kakslauttaseen. N. 32 000m josta meloin 1050m. Alussa 1000m ja keskellä 50m. Muuten kahlattiin ja vedettiin. Tolosjoki siis kaataa koko matkan tasaisesti leveänä ja matalana virtana ja yhtyy Iopuksi Ivalojokeen. Kirkas ja kaunis joki on ja se tullaan katsomaan seuraavaksi patikkamiehenä. Tuo kartan Kulmakuru on tultava katsomaan joskus. Mielenkiintoinen.
Olin tiistaina ajatellut yöpyessäni Iso-Harrivaaran vieressä, että tästä joesta äijä sitten pois huomisen kuluessa. Mutta 4-5km urakan valmistumisesta mutkan takaa näkyi kaunis kullankaivajan leiri. Tervehdys. Pariskunta. Juotavaa. Sauna. Sohva. Aamupala. Kiitos Aki ja Heta Salmi Niskavuoren leirin vierainvaraisuudesta ja hyvästä seurasta. Ja kultaisaa kesää.
Torstaina siis Kakslauttaseen ja kajakki kuulalaakeroitujen pyörien päälle 9km vetoa vaarojen yli Tankajoelle. Ihastuttava joki meloa! Tyyni pinnalta, mutta virtaa hyvin ja matka joutuu. Kaunis koivikko molemmin puolin, välilla sivutaan suota ja taas sukelletaan metsäisempään maisemaan kynttiläkuusien vieritse. Melonnan, luonnossa olemisen ja elämisen iloa. Todella.

4 vastausta artikkeliin “Tolaltaan Tolosjoella

  1. Joo, het kun lukis juttuja toisesta maasta. No onhan se tietysti Lapland. Mekin poikien kans järjestettiin yhden päivän kestävä ”poikkikävely2016” :). Käveltiin mehtiä pitkin Lohijoen vartta Lohilammelle, sieltä Vuorijärvelle ja takasin kotii. 26km ja 13h :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.