Vuotson kanavaa Lokalle

Terve!
Kiitän taas kommenteista. Niitä on aina hauska silmätä samalla, kun tekee artikkelin.
Perjantaina Tankajoen leiristä vähän Purnumukkan jälkeen lähdettyäni huomasin, että kehitystä melontatekniikassa tapahtuu. Tankajoki oli toinen todella kiharainen joki ja täyskäännöksiä joutui tehdä jatkuvasti. Mutta nyt sopivan virtauksen vallitessa kajakkia sopivasti kallistamalla poispäin haluamastani suunnasta 5-metrinen kajakki kääntyikin juuri sinne hienosti ilman, että tarvitsi melalla jarruttaa. Meno oli nopeaa ja tuntui hauskalta mennä mutkaan ikäänkuin ”kahva edellä.”
Varttia vaille ennen Vuotson kyläkaupan sulkemisaikaa ehdin tehdä täydennystä eväspuolelle. Käsiini osui mm. makkarapaketti, pullapitko, kahvia ja makeista. Useampaa lajia. Ja kanavan varrella sitten veisteltiin paksuja siivuja pitkosta tummapaahtoisen kera.
Lokan tekojärven pohjoisosista herättyäni keli oli mitä kaunein. Pienessä tuulen vireessä sai ihmetellä Lokan suuruutta ja sitä, että tunturialue olivat jäämässä selän taakse. Ja että merikotka parikin viihtyi näköjään täällä.
Kelpasi pitää taukoja ja uidakkin. Lämpöä oli parinkymmenen paikkeilla ja Lokan tummempi vesi mukavan lämpöistä. Tuuli nousi ja sade alkoi alkuillasta ja jatkuu vieläkin. Huomisellekin pitäisi riittämän. Vieläkin keinuttaa vaikka pari tuntia aallokosta onkin ja makaan alustalla. Tänään kertyi mukavasti. 45km. Lokka melottu.

7 vastausta artikkeliin “Vuotson kanavaa Lokalle

 1. Terve Jukka
  On mukava seurata kirjoituksiasi. Mietityttää ettei kelit säätietojen mukaan ole olleet aivain huippuja alkumatkasta. Luitenkin Äijä ei niistä mäytä piittaavan ja ranka kestää. Voimia matkaan
  Tatu

 2. Oikein hyvää syntymäpäivää Jukka- pojalle💐😍Toivon aurinkoisia melontaa matkallesi🚣

  1. Onnea Jukka täältä Kihniöstä. Ollaan hengessä mukana. t. Pirjo ja perhe

 3. Vaimo komppaa anoppia, hyvää syntymäpäivää! ☺️ Me juhlitaan täällä kotona näin ajatuksissa sun kanssa! 😄
  Upeita maisemia sulla on siellä edelleen, vaikka tunturit jäivätkin jo taakse.

  1. Anoppi komppaa vaimon anoppia, oikein hyvää syntymäpäivää! Uusi numero pärähtää tänään mittariin, vaikka sulla olisi kuinka nuortunut olo siellä Aapa-Lapin seudulla:) Toivottavasti päivä on kaikin puolin sulle suotuisa: säitten, maisemien ja mielialojen suhteen! Nautiskele olan takaa ja edestäkin tästä ja tulevista melontapäivistä! 🙂

 4. Hyvää synttäripäivää! Toivottavasti löydät reitin varrelta pysähdyspaikan josta löytyisi kakunpala juhlan kunniaksi.
  Ei tartte lihomista varoa kun on liikkeellä aamusta iltaan : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.