Posiolta tultu jo pari päivää

 

Moi!
Perä-Posion leiristä ei ollut liian pitkä Posiolle pitsalle toissapäivänä. Suoraan huoltoaseman takapihan laituriin, liivit ja aukkopeite päällä tilaamaan ja sitten terassille haisemaan. Ruispohjalla ja valkosipulilla otin. Ai, että piti maistua hyvälle.
Noiden pakastekuivattujen retkimuonien kanssa tahtoo tulla verraten äkkiä vastaan se raja, että viitsisi syödä. Erilaisia kikkoja käyttäen retkiruuankin saa niellyksi. Yksi tapa on muistella, kun armeijassa pakkiruokailun yhteydessä kouluttaja kannusti komppaniaamme syömään seuraavin sanoin:”Ruoasta ei nautita! Se niellään”! Tätä hoen itselleni. Usein. Toinen tapa on tehdä tiivistemehusta ruokajuomaa ja sillä huuhdella ruoka alas. Metsämarja ja vadelma toimivat molemmat.
Yksi lisämauste tällä reissulla on ollut todeta miltä talvella kotona suunniteltu reitti maastossa näyttää. Esim. eilen kuvittelin saavani siirtää kajakkini kahden järvikannaksen yli jonkinlaisia kiskoja tai ränniä hyödyntäen. Myöhästyin 50 vuotta. Laitosta oli käytetty puunuittoon vielä 60-luvulla, mutta tiekuljetusten yleistyessä oli toiminta lopetettu. Entisöivat sitä paraillaan. Vaikkei toimintaan, mutta muistoksi. No teitä pitkin ja sittenhän sitä jo löytyi puro aikomalleni järvelle ja järville.

Kävi muuten huonosti telkän poikaselle. Erosi muusta poikueesta rantaa kohden niin hauki iski. Ensimmäisellä ohi, mutta toisella tuli hiljaista. Karu on kamppailu luonnossa.

2 vastausta artikkeliin “Posiolta tultu jo pari päivää

  1. Ihan tuli Pablo mieleen tuosta teidän kouluttajan neuvosta, että ruuasta ei nautita, se niellään. On mahtanut olla meidän karvakuono saman miehen opissa jossain vaiheessa. Koissun hotkittava on myös aina sitä samaa papanaa, niin kuin sullakin siellä tuppaa välillä kuulemma olemaan. Nytpä tiedät taas vähän enemmän, mitä on koiran elämä. 🙂 Sun reissuun kuuluu monta koiraelämän elementtiä. Siihen olet hinkunut, mutta siinä et taida kuitenkaan vinkua. Nautihan edelleen matkastasi, jonka päämäärä ei ole päämäärä, vaan itse matka!

  2. Ahtaudesta avaralle! Tunnelmallisia kuvia! Äidin sydäntä riipii yksipuolinen sapuska, jos ei muita einespaikkoja satu reitin varteen🍵

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.