Koskia alas ja ylös

Terve!
Kostojärven petäjäniemessä eilen aamuna koin kuinka infrapunasauna mahdollisesti toimii. Heräsin tukalaan lämpöön, mutta ajattelin kuitenkin yrittää aamupalan ajan kestää kuin mies. Jäi kestämättä. Kun hikipisarat purskahti pintaan ja noro valui selkää myöden oli aika ulkoistaa itsensä. On siinä tehoa tuossa isossa valossa!
Eilen ja tänään on maisteltu taas vastavirtakoskien karvasta kalkkia. Jo viikon laipiossa olleet vaelluskengät ja kahluuhousuja muistuttavat melontahousut jalkaan ja liukastelemaan tummentuneisiin vesiin ja kulmikkaiden kivien sekaan. Sattui sääriin.
Eilen joutsenpari esitti poikuettaan suojellakseen ”haavoittuneen”-tanssin ja läiske ja kaakatus oli jo meteliä. Kuikkakin vakuuttui tunkeilijan vaarallisuudesta niin, että teki oman osuutensa.
On se tämä kajakki sellainen luonnon yllättäjän kulkuväline ettei parempaa. Tuulen alla pääsee hirvienkin ihmeteltäväksi. Ja lopulta pakolaukkaa seuraamaan. Ensimmäisiä majavan patoja olen päässyt ihmettelemään.

2 vastausta artikkeliin “Koskia alas ja ylös

  1. Huikeita kuvia, huikeita tarinoita joita ei kotisohvalta voi kuvitellakaan! Kiitos kun jaat niitä! Tsemppiä sinne tiettömälle reissulle edelleen….

  2. Beautiful photos of an amazing journey. Thanks for sharing this.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.