Seuraa

Hei!
Viime perjantaiaamuun heräilin Kauhamo-nimiseltä pikkujärveltä. Muutaman matalan vastavirtakosken vetämisen jälkeen oli lulla nostettava kärryille ja jatkettava kulkua jalan. Alimmaiselta Kirvesluomalta Iso-Keron Luvelahteen. 300m ennen Luvelahden leiriin saapumista löytyi hienosti katettu lähde josta sai ammentaa leilit täyteen raikasta ja kylmää vettä joka kumpuili pohjasta valkoista hiekka pöllyttäen. Mitä muuten suomalainen, soutuveneestä kalastava nuorimies huudahtaa telttaa pystyttävälle ventovieraalle hiljaisessa kesäyössä? ”Meillä on täällä viinaa!” Tietenkin. Ja huuto kiiri ympäri tyynen järven. Hymyilyttikin.
Lauantai aamuna oli kuuden aikana oli laitettava aurinkopaneeli ja pyyhe varjostamaan telttaa, että unet jatkuisivat. Aamupala ja Irnijärvelle päästessä nousi sellanen puhuri, että aallot nousivat reissun tähän astiseen ennätysmittaan. Kyllä niissä eteneminen onnistuu, mutta hitaasti jatkuvan suunnanvaihtamisen takia. Selille en halua tuollaisiin aaltoihin lähteä. Lyhyehkön päivämelonnan jälkeen kärryt taas kokoon ja 16km:n kärräystaipaleelle. Oli mahtava keli kävellä kajakin kanssa kahva kädessä. Ilman paitaa, vaarojen lakeja ja laitaa.
Ennenkuin kentät katosivat Hossan Somerjärvellä, Sakari yllättää soitolla, että tavataanko. Varmasti. Vanhempi timpuri siis yllätti nuoremman positiivisesti karavaanireissullaan ollessaan ja tapaaminen sovitaan sunnuntaiksi Hossan retkeilykeskukseen. On peti vaunussa, uudet perunat ja silliä. On sauna ja pyykinpesukone. On hyvää seuraa, hillopossuja ja puoli pannullista kahvia. On lähes uneton yö. Unta lopuksi kuitenkin. Sakelle ja Eijalle kiitokset kauppalistani realisoinnista ja yösijasta.
Tämä Metsähallituksen siististi huoltama keskus kaikkine palveluineen ja ulkoilu mahdollisuuksineen saa meidän perheen lisähuomiota tulevaisuudessa.
Maanantaina Hossanjokea, Alajokea ja Juntusrannan ohi. Oli mukava päivä; kalastajia koskissa, saukko kalaa syömässä ja piisami.

3 vastausta artikkeliin “Seuraa

  1. Kyllä onkin raskasta hommaa 😜 Kuvat paranee ja tarinat myös🤗Nautinnollista liitoa syvissä vesissä😎

  2. Noista kuvista ja tarinoista saa melko kattavan matkakirjan muistoksi 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.