Hyssytellen Hyrynsalmella

Moi!
Sitä lähdin eilen torstaina Suomussalmelta mukavassa pilvipouta säässä liikkeelle ja sattuipa mukavasti matkan varrelle kanakori ja makkararanskalaiset. Samaan pöytään ja samalle tarjottimelle.
Emäjokea etelää kohti ja vesivoimalaitospadon ohi kärräten. Olikohan tämä toinen, kun Lokassa oli ensimmäinen. Niin ja patoluukku pinnansäätöön oli aiemmin myös. Kolmas vesivoimalaitos oli Aittokoskella jonka jälkeen joki jatkui niin syvällä jyrkkäseinäisessä rotkossa, että kärrätä sai pari kilometriä, että löytyi vesillelaskupaikka. Ei se mitään, läpät korville ja Robert Milesin Children miksattuna soimaan. Vähän muutakin kuin ainaista Rantasipin piipitystä. Jo Tenolta asti kumminkin.
Tänään vuorossa oli Seitenoikean vesivoimalan ohitus, mutta sitä ennen Hyrynsalmella kanapitsatauko. Alkavat ihmiset puhua. Venesatamassa kaksi miestä tuli erikseen juttelemaan. Ja kolmas mies muutaman melanvedon jälkeen. Mukavaa.
Tuo satojen hyttysten pilvestä lähtevä ininä on muuten musiikkia korville. Tuossa teltan ulkopuolella selvittävät tilannetta, kun pidän ennemmin tämän kuution tilan itselläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.