Vesi riittää

 

Terve taas!
Jokiveden raikkaana ja sonkajärveläisen porsaanleikkeen rasvat parranalusta pestyäni voin kertoa, että Ala-Venäänjärvellä leirintäalueen kahvilan sillivoileipä ja rinkeli tulivat ”puskista”. Vai kumpi siinä puskista tuli? Kiva yllätys kuitenkin. Juteltiin paikan omistajan kanssa retkestä, kun siihen se rekvisiitta tahtoo viedä. Vai hajuko sen tekee? Selvisi, että herra Lampénkin oli pysähtynyt kajakkinsa kanssa tässä 10v. sitten. Vettä ei kuulemma tuolloin meinannut riittää koskiinkaan kuin lampareiksi. Nyt sitä on ja tuntuu, että nivoissakin vaahtopäiksi asti. Mukavampi niitä on laskea vetisinä.
Matkusjoen varrella olen mielihyvällä laittanut merkille monet hyvinhoidetut maa- ja karjatilat. Pysyy rantavesakkokin kurissa. Mukava seurata laiduntavaa karjaa ja laittaa töllöttävän lehmän päähän ajatuksia näkemästään kuten, että:”Onpa setämiehellä hauska aksentti” tai, että:”Mitä vahtaat”?

Yksi vastaus artikkeliin “Vesi riittää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.