Kainuun iso vesi

Hei vain!
On se komeaa kuultavaa ja nähtävää, kun vesi purkautuu läpi vesivoimalaitoksen ahtaan tulvaluukun kautta alapuolen uomaan. Siinä tanner jytisee ja valkoinen kuohu velloo. Oli kuulemma Leppikosken turbiini huollossa.
Eilen Ristijärven ohi ja vielä kärryillä Leppikosken laitoksen toiselle puolelle. Jännitti vähän laittaa lulla vesille purkuvesien ristiaallokkoon, mutta luiska oli ja siitä myös mentiin. Leirille löytyi asento parin kilometrin jälkeen josta oli tunnin melonta Paltamoon.
Tänään on Oulunjärvi ollut todella kaunis ja rauhallinen meloa. Vaikka mökkejä on rannat täynnä oli hiljaista meloa. Pysähdyksenkin jälkeen halusi lähteä liikkeelle revittelemättä ettei tule turhaa läiskettä. Jäi sitä järveä huomisellekkin, ehkäpä keliäkin.

2 vastausta artikkeliin “Kainuun iso vesi

  1. Mahtavat maisemakuvat ja osan kuvista olet saanut vangittua niin intensiiviseks taiteeksi , aivan mykistyttävää❤️Kiitos👍

  2. Taitaa olla nyt isompia selkosia edettäväksi?….eipähän sitten taida tarvita repiä ”pulkkaa” koskikivikoissa ylöspäin… Kuvat on sellaisia, että tuntuu kuin olisi itse mukana, kiitos niistä!… Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.