Oulunjärvi armahti, Mainuanjoki ei

Terve!
Kyllä, Oulunjärvi jatkoi maanantaina kosiskeluaan tyyneydellään ja seesteisyydellään. Ärjynsaaren hiekkarannat houkuttivat jäämään rantaloman viettoon, mutta oli mentävä selän yli, kun olosuhteet vastasivat taitoja. Iso on järvi ja luo puitteet monenlaisen harrastamiseen. Melojalle laavut saarissa ja purjeveneilijälle laajat selät. Hieno järvi.
Miksihän olin piirtänyt reittini Mainuanjoen suuntaisesti kulkevalla tiellä kärrättäväksi. Toki melotaan jo vesi on. Vesi oli ja sitä lähdettiin vastavirtaan osin meloenkin. Kyllä meinasi välillä harmittaa tuuhealla rantavesakolla reunustetut kosket, mutta eteenpäin mentiin välillä vyötäröa myöden kahlaamalla. Voikohan vesi olla vielä tummempaa?
Iisalmen maantielle selvittyäni alkoi reittini pisin maanselkä kärrättäväksi 25km. Oli ilo huomata, että valtakunnassamme infran kunnostamiseen luvattua rahoitusta käytettiin nyt tien asfaltointiin. Ja koko tien leveydeltä. Oli näemmä tieleveyttä kasvatettukin metrillä. Tätä kunnostamista osaa jo tällä iällä arvostaa.
Lähteen kautta täysin vesipulloin pikku joen kautta Sukevanjärveen ja kylänpuoleiseen päähän. Kaupat olivat jo sulkeneet joten Iisalmea kohti.

Tulee kotoinen olo tuosta lehmän sonnan hajusta, kun maalla kasvoin ja elänyt.

Yksi vastaus artikkeliin “Oulunjärvi armahti, Mainuanjoki ei

  1. Kohta lakeuret häämöttää ja poika alkaa tulla kotiin👍😂 lempeät tuulet olkoon matkaa taittaessasi,🤗 Kuvistas kyllä teen tauluja itselleni !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.